Blogg

 

Vårt mobila inspelningssystem

Vår första mobila inspelningsutrustning byggdes 2006 efter tre kriterier. Den skulle vara pålitlig och driftsäker, hålla absolut högsta möjliga kvalitet och kunna skötas/riggas av en person.
Samtidigt ville vi inte göra avkall på varken kvalitet eller antalet kanaler vid inspelningen.2012 investerade vi i vår mobila studio Mk2 som bygger på den första versionen. Utrustning är uppgraderad och utbytt för att ytterligare klara kraven ute på fältet. I detta system kan vi spela in 128 kanaler 24 bit/48 kHz musik ute på fältet, parallellt med att vi gör en livemix (2-mix) i farten.

 

Utrustningen består av tre huvudenheter. En enhet där dator och kringutrustning såsom hörlursförstärkare, routing, AD/DA. En där mikrofonförstärkare sitter och ytterligare en där mikrofonspliten sitter. Allt detta är monterat i smidiga casar på hjul som lätt går att transportera och rigga av en man.

Oftast levereras dock signalen digitalt via MADI eller DANTE vilket underlättar arbetet både för oss och produktionen på plats.

 

Utrustning kompletteras med ytterligare fyra casar med kringutrustning, kablar som behövs för att göra en inspelning så smidigt och effektivt som möjligt.

 

   
Vi har endast valt komponenter som vi vet fungerar för en tuff behandling på turné. Dessutom måste de fungera väl tillsammans och kunna leverera varje gång. Driftsäkerheten är A och O och därför föll valet på RME bland många av våra komponenter.

 

Mikrofonförstärkare AD/DA – RME Micstacy 48 kanaler – är hjärtat i riggen. Fantastiskt ljud och bergsäker leverans.
Från RME finns det även Madibryggor, Madiconverters, ADI8-QS, ADI8-DS, Madifaces mm för att kunna behandla alla signaler och skicka dem till rätt ställe.
Ljudkort MX4 tillsammans med mjukvarumixern från Solid State Logic gör att vi kan spela in 128 kanaler, 48 kHz, 24 bit simultant, parallellt som vi gör en 2-mix på hela paketet. Fantastiska möjligheter.
48 kanaler trafobalanserad mikrofonsplitt från Klark Teknik ger oss möjligheten att dela på signalerna med produktionen på plats. Vi kan även ta emot MADI signalen direkt vilket ibland underlättar både för oss och produktionen på plats.

 

Till ovan utrustning kompletterar vi med all den kringutrustningen som behövs i form av kablage, mikrofoner, backupsystem etc.
Hela riggen kan fraktas, riggas och skötas av en enda person och levererar absolut högsta kvalitet!

 

Allt får plats i en liten transportbil eller som tidningen Monitor skrev i det smått nostalgiska reportaget 2007:

”Teknik Kompaniet AB åker runt med OB:n i kombin”

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

E-post:

Kommentar:

erotik giyim